Crater-lab celebra el seu primer ANIVERSARI …

… Amb la inauguració de nou espai i benvinguda a nous membres !!

Per donar la benvinguda als seus nous membres hem preparat un programa d’activitats format per peces dels artistes / cineastes que formen Crater-Lab.

 

La jornada s’inicia amb obertura de portes al públic i una sèrie d’instal·lacions, projeccions i performance tant en vídeo com en cinema súper 8 i 16 mm.

 

17h OBERTURA DE PORTES

 

BOQUERIA, Pilar Fernández // Instal·lació // 04:24 min – loop

Retrat d’un aclaparament social.

FORMA NO FORMA, Pilar Fernández // Instal·lació // 08:49 min- Loop.

Assaig reflexiu sobre la construccion i la deconstrucccion de les imatges.

ABSÈNCIES, Mario Bonardo / Fotografia analògica.

Perdre per camins oblidats en recerca d’una realitat que desapareix sense deixar trobar-se.

19h PROGRAMA PROJECCIONS: Durada 55 min

 

A LIFE IN TECHNICOLOR, Anita Serrano // 09:00 min // SD

Remuntatge d’una pel·lícula després d’un estranyament televisiu. En una sessió de zàping trobo una escena d’una famosa pel·lícula, inserida a manera de collage entre un anunci i una notícia, recontextualitzada, nua de les seves possibles justificacions narratives. Treball reeditant la pel·lícula d’acord amb el xoc produït per l’escena vista a la televisió mentre feia zàping.

WEAK OR NO SIGNAL, Anita Serrano // 5:30 min // SD

Mirant la televisió durant una setmana a través d’una càmera de vídeo. La pantalla de la càmera de vídeo actua com un filtre que em permet modificar el meu punt de vista com a espectadora. Treball materialment amb les imatges per convertir-les en objectes estranys, modificant el seu senyal, mentre em submergeixo en la naturalesa del mitjà.

 

http://anitaserrano.net

BARCELONA A PORTRAIT OF THE CITY, Anita Serrano // 5:42 min // Vídeo – HD

Retrat de la ciudat de Barcelona.

http://anitaserrano.net

VÍDEO DIARIOS , Diego Delgado // 14:50 min // HD

Vídeo diarios és un projecte que neix en 2012 com un experiment: utilitzar en els meus viatges una càmera de vídeo com si fos una càmera de fotos. Cada pla en el vídeo diaris funciona d’una manera contemplativa. La càmera registra espais concrets en instants concrets. Moments d’espera, espais buits, llocs de trànsit. Es tracta de suggerir més que de mostrar. Aquestes peces prenen forma i sentit en el muntatge, un muntatge no lineal que funciona a través de contrastos tant de so com d’imatge. Aquest joc entre so i imatge funciona de manera autònoma, sense intenció narrativa; les sensacions que provoqui en l’espectador estan en realitat lligades al seu imaginari. L’ordre dels plànols i el seu contrast fluctua entre els meus records, sensacions i vivències, però finalment és l’espectador qui construeix la seva pròpia història.

http://www.diegodelgado.com/video-diaries

SINTONIZANDO,  Irene GIl // Pablo Simancas // 3:00 min  //  HD

Extracte del documental “Cada Vez Mas A Ninguna Parte”

 

MAGNETIC MEMORY, Alfredo Costa Monteiro, 11:35 min / HD

Magnetic memory és un curt assaig sobre la persistència. el temps

alentit de la filmació permet recollir els efectes de la llum que impregnen la imatge

i la desconstruyen de manera aleatòria, en desvetllar les transformacions de la matèria

que és l’essència mateixa del que s’està filmant: el que persisteix, com si de

espectres es tractés, només pot ser vist a través de la càmera. O dit d’una altra

manera, una realitat que necessita un artefacte per poder existir.

SEWARD BACK THEN, Adriana Vila Guevara // 03:22 min // Súper 8.

Allà a l’altra habitació es tocava, una i altra vegada, fins que el transe s’esgotava i reposava suat reflexiu continu. Aquests van ser els altres, els de silenci rèptil, la repartició de la pausa que és una altra cerca, abrupta i subtil, lliure. Una volta a la llar i els seus fantasmes, que sona així.

 

http://adrianavilaguevara.com

ALQUIMIA DEL DOLOR, Eduardo Gion i Raúl Hidalgo // 04:00 min // Super 8 i fotografia analògica B / N.

Una història de dolor a través de les fotografies de Raúl Hidalgo.

 

Wearemonsterstar.net

FILMAN A UN NIÑO, Sol Prado, 03:14 min // Doble projecció Super 8.

Filman a un niño és un projecte d’apropiació de 7 en súper 8 propietat d’Estel A. i cedits a Sol Prado, qui a partir de relació afectiva entre ambdues comença a dialogar, a través de la intervenció manual de l’fílmic, amb la nena, amb el seu pare càmera unívoc, amb la seva mare morta i amb els nens que abunden en un aniversari i que s’absenten al parc de jocs.

En Crater lab es presenten dues peces de 3 ’14 “projectades en simultani.

www.solprado.com

20: 30 PERFORMANCE/S

20:30h PERFORMANCE AUDIOVISUAL EN 8mm.

Lluís Huedo i Marc Fernández (Ocellot) // 15 – 20 min //

3 proyectores súper 8.

Actuación musical y visual. Marc traerá sus sintetizadores y cachibaches para musicar enfrentándose a Lluís quien a base de material en super 8 dará luz y sombras a la actuación. Será una improvisación conjunta.

21:30 h 3QUIN0X

Adriana Vila / Luis Macias / Alfredo Costa Monteiro

30 min aprox //  3 x 16mm projectors // So electrocústico.

Intervenció de Cinema estructural/Expandid amb Música/So, una col·laboració entre Luis Macias-Adriana Vila i Alfredo Costa Monteiro.

Una performance que indaga sobre els processos de percepció. Fantasmagoria i hipnosi: el que es veu es torna inestable, i el que s’escolta sembla procedir de l’interior d’un mateix. La posada en escena de la performance implica un alt grau d’improvisació, conjugant elements com la intensitat lumínica i les vibracions sòniques.

http://cratercollective.com/

http://www.costamonteiro.net/

22:30 PERFORMANCE II  // Carlos Yarza // 10-15 min aprox

1 x 16mm + 1 x Vídeo projectors.

Inspirat en un conte curt de Stanislaw Lem, aquesta peça estableix una dinàmica de tres elements; un enregistrament de veu, les imatges d’un monitor de vídeo i una projecció fílmica.

A través d’ells s’elabora una radiografia de la intimitat, els ambigus límits del que és privat i la seva relació amb el poder.

23h CONCERT

23:00h THE GREAT WHITE SILENCE

Birthday Boy // 30:00 min

Videodiarios Birthday Boy és un trio de rock alternatiu experimental format a Barcelona, compost per Bejota, Jimi i Chaston. Dos viguesos i un londinenc que executen una perfomance on la música en directe atorga la banda sonora a les imatges i les imatges l’ordre a la música. Combinen instruments de rock amb sintetitzadors i instruments artesanals i el vídeo és disparat i simultàniament manipulat en directe.

Han començat a recórrer la geografia barcelonina amb concerts a l’antic Lupita del Raval, Freedonia, La Massana, … Ensenyant la seva primera obra “The great white silence” on el Capità Scott guia a la seva tripulació cap als perills del Pol Sud, conduït per contundents ritmes, gèlids riffs de guitarra i profunds baixos.

Un programa de Crater-Lab comissariat per propis membres

Data: Divendres 18 de Septembre

Horari0: 17h a 24h

Lloc: Carrer Sant Guillem 17

Entrada: Gratuït

Comments are closed

Latest Comments

No comments to show.