img_3273

En la creació cinematogràfica tots els processos són controlats pels cineastes, a excepció del revelat de pel·lícula, desactivant així la possibilitat d’experimentar amb les qualitats estètiques del format analògic.

Les tècniques de revelat artesanal permeten l’exploració al voltant de la resposta de la llum i els seus (d)efectes en el moment de la “alquímia filmica”, estrenyent així la relació íntima que manté el cineasta amb la pel·lícula.

El taller proposa la realització d’una pel·lícula col·lectiva filmada amb càmera 16mm, per després posar en pràctica diversos processos de revelat: el desenvolupament en negatiu, reversible-inversible i altres mètodes experimentals.

Es realitzarà una primera sessió teòrica sobre cinema analògic i experimental, així com una introducció pràctica i tècnica. El dissabte es realitzarà un rodatge utilitzant diferentes tècniques de filmació en 16mm com fosos , encadenats, sobreimpressions, canvi de velocitats de filmació….Per posteriorment revelar les pel·lícules amb diferentes tècniques de processament.

L’objectiu és realitzar una peça col·lectiva a partir d’unes pautes pactades previament al rodatge i poder donar-li forma la setmana següent al taller, on els inscrits tindran accés a les instal·lacions per treballar en el muntatge, efectes , crèdits de la pel·lícula…amb la intenció de tenir una peça finalitzada.

 

PROGRAMA

1-Introducció al revelat de pel·lícula blanc i negre. Súper 8 i 16mm.
Materials necessaris.
Emulsions i pel·lícules.
Els processos de l’emulsió. Filmació, revelat, projecció.
Químics vs Productes Naturals.
La preparació dels químics.

 

2-Filmació en 16mm.
La càmera de cinema 16mm
La càrrega del xassís i pel·lícules.
Exercici de filmació.

3-Revelat. Processos bàsics.
Revelat Negatiu.
Revelat Reversible.
Revelats experimentals, solaritzats, creuat…

4- Muntatge.
Visionat.
Muntatge en moviola
Creació de crèdits analògics.
Una vegada finalitzat el taller, s’entregarà als participants una còpia telecinada a HD de la pel·lícula resultant, així com una bibliografia bàsica i links d’interès.

 

 Observacions

El taller subministrarà tots els materials i dispositius necessaris per a la filmació, el revelat, l’edició i la projecció. Després del taller, els inscrits tindran la possibilitat d’un dia d’ús del laboratori per practicar i revelar les seves pròpies pel·lícules.

Taller impartit per Crater-Lab.
Data: 26,27,28 de Febrer i 1 de Març
Horari 
17-21h
Durada: 16h (4 dies)
Participants: Limitat , 12 persones.
Requisits per participar: Dirigit a artistes, cineastes, estudiants i qualsevol persona interessada en la creació d’imatges en moviment, la materialitat fílmica i els processos artesanals de creació i experimentació cinematogràfica.
Inscripció: 95€ ( inclou tots els materials i un dia extra d’ús del laboratori)
Lloc: Crater-Lab, Sant Guillem 17 Baixos 1
talleres@crater-lab.org

 

imgres