niñas4

Viviana Diaz, artista colombiana establerta a Mèxic, realitza una residència de creació a Crater-Lab.

El meu interès en el cinema expandit s’orienta a l’acció en viu al costat de la possibilitat de generar tecnologies anàlogues, amb les quals seguir explorant l’experiència cinematogràfica sense càmera.

L’experimentació en la residència es farà a partir d’un projector anàleg (macro projector) que vaig dissenyar i que he estat ajustant durant el 2017 per optimitzar el seu funcionament. Aquest projector no ha estat utilitzat per generar cap obra, llavors l’estada té com a objectiu l’exploració estètica a partir de la creació de tres d’aquests projectors, i posteriorment la utilització dels mateixos per primera vegada, en la recerca de generar una experiència audiovisual en viu.

El desenvolupament de la idea es farà al laboratori, en crear una pel·lícula de format alternatiu que s’ajusti al projector, al costat de les possibilitats que pugui donar la seva acció en viu, comptant amb l’assessoria i experiència de Crater Lab. La pel·lícula es construiria a partir de residus de pel·lícula de 18 i 16 mm, textures translúcides i els diferents elements que em brindin l’exploració en el laboratori i la ciutat. En la creació audiovisual treballaré en conjunt amb una artista sonora, resident a Barcelona, ​​amb qui farem un performance obert al públic, com a resultat final de la residència.

Viviana també realitzarà un taller de JOGUINES LLUMINOSOS i la performance sobre l’efímer en el marc de la Secció Cinema Expandit en L’ALTERNATIVA Festival de Cinema Independent de Barcelona.

 

 

Amb el suport de:

Logotipo_de_la_Generalitat_de_Catalunya.svg copia