El material fotosensible es forma a partir d’una multitud de cristalls d’halur de plata, fixats en gelatina, sense els quals no seríem capaços de registrar una imatge latent i amplificar conforme la reducció del material.

 

Aquests cristalls són produïts per la unió d’ions de plata i cations d’halogen (per exemple: bromur, clorur, iodur, etc.) on els ions es construeixen seqüencialment així mateixos en una estructura de xarxa cúbica elèctricament neutra.

 

No obstant això, és important assenyalar l’aparent absència d’una sensibilitat fotogràfica perfecta dins d’un vidre d’halur de plata. Més aviat, sembla que les propietats foto-mecàniques dels vidres depenen de la formació de defectes dins de la xarxa, en particular, del defecte Frenkel.

 

Frenkel defects és una exploració intermitent de la imperfecció, documentada a través de creacions en cel·luloide realitzades per artistes en laboratoris independents de tot el món. En aquesta segona edició es presenten curtmetratges en 16mm de diferents col·lectius i organitzacions dels Estats Units, Canadà i Anglaterra com Double Negative, Process Reversal, Loma, The Handmade Film Institute, Sight Unseen, Balagan i Cherry Kino.

 

“Ens trobem avui amb les possibilitats més interessants de la història del cinema. La indústria cinematogràfica s’esfondra davant de nosaltres, deixant-nos l’oportunitat de reinventar el mitjà d’una manera no planejada ni desitjada pel comercialisme. Ara podem explorar noves formes de veure, noves formes d’audiència, noves formes de parlar sobre el cinema. “- Process Reversal.

 

La projecció comptarà amb la presència de Kevin Rice, membre de “Process Reversal” (Franklyn, Nova York), col·lectiu dedicat a preservar el cel·luloide, a promoure el medi i la realització de pel·lícules en format analògic.

ESTRUCTURA DEL PROGRAMA

Presentació de CRATER-LAB.

Introducció al programa a càrrec de Kevin Rice.

BOBINA I [23 minuts]

26 Pulse Wrought  Andrew Busti (Process Reversal).

Beneath Your Skin of Deep Hollow  Malena Szlam (Double Negative)

Salt  Martha Jurksaitis (Cherry Kino)

I Swim Now  Sarah Biagini (Process Reversal)

BOBINA II [22 minuts]

Lunar Almanac  Malena Szlam (Double Negative)

Rewards  Mariya Nikiforva (Balagan)

At Hand  Andrew Busti (Process Reversal)

Corn Mother  Taylor Dunne (Process Reversal)

BOBINA III [21 minuts]

SEE/SAW  Charlie Egleston (LOMAA)

To the Beach  Robert Schaller (Handmade Film Institute)

DER SPAZIERGANG  Margaret Rorison (Sight Unseen)

Sanctuary  Kevin Rice (Process Reversal)

***

Programa comisariat per en Kevin Rice.

Event organizat per CRATER-LAB.

Col·labora ZUMZEIG CINEMA.

Duració: 70′.

Format de projecció: 16mm / 24fps / so

Proyecció: dijous 18 de setembre

Hora: 19.30h.

Lloc: Zumzeig. Carrer Béjar 53, Barcelona. (mapa)

Preu: 5 euros.

(+info)

This entry was posted in BLOG, PROJECCIONS. Bookmark the permalink

Comments are closed

Latest Comments

No comments to show.