Crater-Lab és un laboratori de creació / producció / experimentació i projecció cinematogràfica independent, autogestionat per artistes i cineastes.

El seu objectiu és impulsar la producció d’un cinema artesanal en suport fílmic, enfocat a generar les bases materials per crear i experimentar en tots els seus processos (filmació, revelat, copiat, animació, intervenció plàstica, projecció, etc).

La filosofia de Crater-Lab es centra en poder produir cinema lliurement, ser independents, autosostenibles, fer i ser una comunitat cinematogràfica, recolzar i fer visible obres de cineastes nous i consolidats, ser una plataforma de projecció, intercanvi de materials i coneixements, estimular la formació de noves generacions que puguin vincular-se de forma diferent amb el cinema, crear vincles de col·laboració amb altres col·lectius afins, i fonamentalment generar tots els mitjans per a la creació en suport fílmic, com a acte de resistència, i contribuir de forma activa a la seva continuïtat en un àmbit de creació lliure i d’experimentació.

ACTIVITATS

  • Tallers tècnics: Tallers de formació que donen a conèixer els processos i materials bàsics per a la creació d’una pel·lícula. La finalitat és que cadascun es familiaritzi amb el funcionament de l’equip fílmíc disponible en el laboratori per ser autònom en el seu ús.
  • Tallers creatius: lloc on explorar i aprofundir de manera pràctica en aspectes tècnics i estètics relacionats amb el cinema experimental.
  • Residències:estades curtes o llargues en el laboratori dirigides a artistes locals o internacionals que necessiten un espai per desenvolupar els seus propis projectes en Súper 8, 16mm o 35mm.
  • Projeccions i performances: un espai per a la programació de cinema contret, expandit, monocanal, multipantalla i diàlegs amb manifestacions artístiques.
  • Conferències, xerrades i debats: espai per a la reflexió i debat al voltant de la imatge en moviment.
  • Exposicions, instal·lacions i presentacions d’obres i projectes: una plataforma per presentar obra en diferents formats i mitjans, així com un espai obert a la divulgació de projectes i manifestacions afins : fotogràfic//pictòric//literari//escultòric//musical//
  • Arxiu i documentació: La creació d’un arxiu de pel·lícules en fílmic, i la creació d’una memòria de convidats internacionals que aportin coneixement en un arxiu documental obert i accessible, generant també publicacions autoeditades.

CRATER-LAB és una associació sense ànim de lucre. Totes les donacions o aportacions estan destinades al creixement de l’espai i maquinària útil per a la creació col·lectiva i l’ús comú dels seus membres.