CRATER-LAB en col·laboració amb TIEMPO LIBRE presenten Mestissatge Audiovisual Peruà, un programa de cinema independent peruà a la Sala Zumzeig per complementar la projecció de la pel·lícula VIDEOFILIA (i altres síndromes virals) i que compta amb la presència del realitzador Juan Daniel F. Molero.

La programació completa inclou un focus en l’obra prèvia de Molero i una mostra de peces peruanes afins als seus processos creatius, en els que la barreja de formats i fonts van creant un univers audiovisual híbrid que reinventa en la seva primera pel·lícula de ficció VIDEOFILIA (recent guanyadora del Tiger Award del Festival de Rotterdam).

 

Sessió 1: 2015.06.15 – 20: 00h

 

REMINISCÈNCIES / 2010, 84 MIN, PERÚ / DIR. JUAN DANIEL F. MOLERO

 

El cinema com a teràpia de rehabilitació neurològica? S’ha escrit molt sobre la relació entre el cinema i la memòria, més que res sota una òptica filosòfica, però d’aquí a què el primer pugui aconseguir alguna cosa concreta davant d’una falla biològica de la segona hi ha un camí força improbable. O almenys l’havia fins que Juan Daniel va muntar el seu llargmetratge-antídot, Reminiscències. Així és, perquè el cineasta peruà va aconseguir recuperar-se de la seva amnèsia mitjançant la visió de les seves pel·lícules i vídeos familiars -que van des del 8 mm fins a filmacions de cel·lular-, amb les que després va decidir fer una mena de documental sobre la seva pròpia cura. L’impressionant del cas, deixant de banda ja el costat medicinal, és la força autònoma de la unió de totes aquestes imatges, procediment que per la seva contundència arrossega Reminiscències a la tradició experimental. Però sense deixar per un moment de ser un dels documentals més punyents sobre la vida d’un home i el seu entorn. (BAFICI)

Sessió 2: 2015.06.16 – 19: 40h

 

CURTS mestissos PERUANS // Durada aproximada 63 min.

 

“1977” (8min, 2011) – Dir. Paola Vela

“NSolo puedo mostrate el color” (25 min – 2013) – Dir. Fernando Vílchez

 

“Vía Satélite: en vivo y en directo” (10 min – 1973) – Dir. Armando Robles Godoy

 

“Mecanismo velador” (20 min, 2014) – Dir. Diego Vizcarra

CURTS JUAN DANIEL F. MOLERO // Duració aproximada 45 min.

“Los abducidos” 11 min 2011

“Imagenotfound” 18 min 2013

“El obedecedario” 2 min 2012

“General Dome” (videoclip) 4 min 2013

Curtmetratge sorpresa 10 min 2015

Sessió 3: 2015.06.17 – 21: 00h

 

VIDEOFILIA (Y OTROS SÍNDROMES VIRALES) // 2015, 102 min, Perú

 

Com si unes gotes d’àcid haguessin estat escampades sobre la pantalla, les imatges de Videofilia (i altres síndromes virals) es van desintegrant cap a un abisme en què la realitat i la virtualitat convergeixen ja en un únic pla.

 

Seguint l’esdevenir d’uns joves de la perifèria de Lima, Juan Daniel F. Molero traça un viatge al·lucinogen en què la hibridació del llenguatge cinematogràfic amb l’audiovisual dóna lloc a una estètica amorfa i palpitant que sempre es manté fidel a les pulsions de la xarxa. Amb una agraïda insolència que allunya el film d’aquest didactisme tan freqüent en els discursos sobre joventut, tecnologia i comunicació, Videofilia … es converteix en una experiència anàrquica i conspiranòica alhora que conserva el seu esperit narratiu. Una portentosa i fins i tot divertida reivindicació de les possibilitats del píxel i de l’estela que deixa rere seu la imatge bellament corrompuda pel digital. (ANDREA MORÁN)

Organitza Crater-Lab / Zumzeig / Filmin

Projecció: 15-16 i 17 de juny

Dates i Horaris: ZUMZEIG

Lloc: Cinema ZUMZEIG, Carrer Béjar 53, Barcelona. (mapa)

Preu: 5 euros

Comments are closed

Latest Comments

No comments to show.