Nicole Cumming realitzarà una residència artisticaa a Crater Lab.

Nicole camera

Nicole Cumming (Glasgow, 1996) és una artista i estudiant que està actualment en el seu últim any d’estudi a l’Acadèmia de Belles Arts a Dundee, Escòcia. Sempre ha estat interessada en treballar amb la fotografia en sistemes analògics, Nicole ha desenvolupat recentment un gran interès a treballar amb super 8 i 16 mm després d’haver estudiat cinema experimental en una divisa estrangera a Conca, Espanya. Nicole treballa com a directora de fotografia per a la revista d’estudiants The Magdalen in Dundee i ha hagut pel·lícules que van ser exposades en múltiples exposicions locals al voltant de Dundee i Glasgow.

film still, cuenca

film still, cuenca1

film still, cuenca2

Nicole s’inspira en la pel·lícula d’avantguarda dels anys 20, en particular en la pel·lícula de Man Ray 1923 pel·lícula, ‘Le Retour a la Raison’ de llum sobre el tors de Kiki de Montparnasse. Ella també està influenciada pel cineasta nord-americà Stan Brakhage i la seva senzilla però bella pel·lícula “The Text of Light ‘, així com la pel·lícula de Guy Sherwin’ Eye ‘, com a part dels seus estudis de llum a’ Short Film Series ‘. Nicole sent que aquestes pel·lícules siguin altament influents, i el fet és causa de la seva naturalesa simplista i bell ús de la llum i l’ombra.

Nicole sempre ha estat atreta per petits detalls de llum i ombra com el seu tema. Treballant amb llum natural, tracta de desafiar a si mateixa ia l’espectador a veure la bellesa en les coses mundanes per tenint una mirada més propera a la quotidianitat i tractant de trobar petits detalls d’interès. Nicole s’inspira per l’antiga estètica japonesa de Wabi Sabi, que elogia la bellesa i la perfecció en la imperfecció, atraient la seva atenció a petits detalls de textura i llum, que sovint comparin en el seu treball.

Durant la seva residència, Nicole treballarà en la seva pel·lícula ‘Mangata’, resplendent, camí reflex de la llum de la lluna en l’aigua. La seva pel·lícula se centrarà en el moviment i l’energia de l’aigua, amb petits detalls de reflexió i llum sobre l’aigua, així com el moviment de les onades.

 

hanging film to dry - super8_   hanging film to dry - super8

Nicole   writing title on film

 

Amb el suport de:

Logotipo_de_la_Generalitat_de_Catalunya.svg copia